top of page
Search

Προπόνηση το χειμώνα και το καλοκαίρι

Η προπόνηση το χειμώνα:


Η προπόνηση το χειμώνα έχει 2 τρόπους για να γίνει. Ο πρώτος είναι το γυμναστήριο που υπάρχει η προστασία του χώρου (κλειστός) μακρυά από το κρύο κτλ. Ο άλλος είναι ο εξωτερικός.

Αναλυτικότερα στο κλειστό χώρο, στα γυμναστήρια, χρησιμοποιήστε διαδρόμους, ποδήλατα γυμναστικής ή ομαδικές δραστηριότητες, όπως ο χορός, το πιλάτες, το acqua aerobic ή πηγαίνετε σε κάποιο εμπορικό κέντρο με ένα φίλο για έντονο περπάτημα. Αν προτιμάτε το δικό σας περιβάλλον, δημιουργήστε ένα, ωραίο χώρο μπροστά στη τηλεόρασή σας. Υπάρχουν πολλές πληροφορίες με οδηγίες για ασκήσεις και προγράμματα αεροβικής. Διαθέστε λίγα χρήματα για να αγοράσετε τον απαραίτητο εξοπλισμό. Βάλτε τα αγαπημένα σας μουσικά κομμάτια! Θα σας βοηθήσουν να μη βαρεθείτε γρήγορα, αλλά και να βρείτε το σωστό ρυθμό.

Όσον αφορά, τον υπαίθριο χώρο, υπάρχουν δραστηριότητες, όπως το περπάτημα και το τρέξιμο, σε υπαίθριους χώρους, αρκεί να πάρετε ορισμένες προφυλάξεις. Ο καθαρός αέρας αποδεικνύεται πολύ πιο ωφέλιμος για τον οργανισμό μας σε σχέση με την ατμόσφαιρα ενός κλειστού χώρου, καθώς το σώμα προσλαμβάνει μεγάλες ποσότητες οξυγόνου, κάτι που είναι απαραίτητο για την αναζωογόνηση του σώματος και του εγκεφάλου. Το ίδιο ευεργετικά είναι και τα χειμερινά σπορ, όπως το σκι και το snowboard, που βοηθούν κυρίως στην τόνωση των χεριών και των ποδιών και είναι αρκετά δημοφιλή σε όλες τις ηλικίες.Όταν ασκούμαστε σε εξωτερικό περιβάλλον, πετυχαίνουμε περαιτέρω αύξηση των καύσεων και καλύτερη εγκύμανση των μυών, αφού το έδαφος μπορεί να είναι ανώμαλο και να έχει διάφορες κλίσεις.Το χειμώνα, που επικρατεί κρύο, προκαλείται σχετική αύξηση του βασικού μεταβολικού ρυθμού, με αποτέλεσμα οι ενεργειακές ανάγκες του οργανισμού να είναι μεγαλύτερες.

Σε σχέση με το καλοκαίρι, θα πρέπει να έχουμε τον καλύτερο εξοπλισμό, όπως παπούτσια. Έρευνες δείχνουν ότι η άσκηση στο εξωτερικό περιβάλλον μειώνει τα επίπεδα άγχους κ γενικότερα αισθήματα, περιορίζονται πολύ πιο αποτελεσματικά σε σύγκριση με την άσκηση σε ένα κλειστό χώρο.


Προπόνηση το καλοκαίρι: Η γυμναστική τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού μπορεί να κρύβει πολλούς κινδύνους για την υγεία. η άσκηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ή γενικότερα σε συνθήκες αυξημένης θερμοκρασίας, γίνεται πιο δύσκολη, πιο κουραστική, πιο εξαντλητική, χωρίς να έχετε αλλάξει κάτι στην έντασή της. Η υψηλή θερμοκρασία του περιβάλλοντος θεωρείται ανασταλτικός παράγοντας της απόδοσης στην προπόνηση. Προκαλεί έντονη εφίδρωση, άγχος, έξτρα προσπάθεια και άρα πιο γρήγορη κούραση. Από την άσκηση σε θερμό περιβάλλον μπορούν να προκληθούν κράμπες, εξάντληση και θερμοπληξία. Προσοχή: 1)Μην ανεβάζετε απότομα «στροφές» 2)Μην παραλείπετε τα διαλείμματα 3)Σωστή ενυδάτωση 4)Πρωί ή βράδυ 5)Μειώστε την ένταση 6) Χρησιμοποιείστε αμινοξέα και ηλεκτρολύτες 7) Μείωση κατανάλωσης λιπαρών και αύξηση στην κατανάλωση των φρούτων





2 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page